488 відгуків
+380 (96) 316-92-29
+380 (93) 168-26-65
Just Nuts - смачні горіхи у гарній упаковці
Новинка

Пекан у шкаралупі, 100 г

65 ₴/100 г

  • В наявності
  • Код: 14000100
Пекан у шкаралупі, 100 г
Пекан у шкаралупі, 100 гВ наявності
65 ₴/100 г
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Горіхи пекан — плоди однойменного дерева, званого ще Карія Пекан, родом із Мексиканської затоки. Віддають перевагу жаркий і вологий клімат і чудово почуваються в Північній Америці, на півдні та сході США, ростуть у Криму, Середньій Азії, в Австралії та на Кавказі. Саме звідти і потрапляють на прилавки наших супермаркетів. Горіх пекан високо цінують за свої численні корисні властивості та здатність відновити сили та здоров'я, зберегти молодість і красу. Їх вживають в їжу сирими, смаженими та сушеними. З них готують чудові енергетичні напої, особливо цінні для літніх і дітей, оскільки стимулюють відновлювальні процеси після перенесених важких захворювань, а також дають молодому організму необхідну енергію для свого росту та розвитку. На цих горішках настоюють деякі марки елітних лікерів. Чудовий за своїми смаковими якостями та корисністю мікс, зварений зі смолостих і перемішаних кавових зерен і горіха пекан. Гарні горіхи пекан і в солодощах, і в десертах. Цукерки праліне та пекановий пиріг є одними з улюблених ласощів американців. У медичній практиці дуже часто вмикається в антихолестеринову дієту. Олія з горіха пекан є невіддільним інгредієнтом багатьох салатів, її додають у страви з рису та грибів. Воно використовується як у кулінарії, так і в косметичній індустрії. Масажна олія, що має у своїй основі олію, вичавлена з цих горіхів, добре зволожує, живить і омолоджує шкіру, маючи властивість регенерації клітин. Ця ж властивість використовується в створенні кремів для зрілої шкіри. З медичного погляду олія пекара сприяє швидкому загоєнню шкіри після опіків, знімає подразнення від укусів комах, лікує грибкові захворювання. За своїм зовнішнім виглядом горіх пекан являє собою горішок довгастої форми, що схожий на оливку, але одягнений у міцну герметичну шкаралупу коричневого кольору. Ядро горіха такого ж кольору за формою сходне з волоським горіхом, проте, на відміну від собрату, має ніжніший і м'який присмак і не має всередині ядра перегородок. Своєю енергетичною цінністю горіх пекан зобов'язаний високому вмісту добре засвоюваного організмом жирних кислот. Калорійність горіха пекан становить 691 ккал на 100 г сирої їстівної частини, з них на жири спадає 647,73 кКал, що становить 71,97 г на 100 г горіха. У складі жирів найбільша питома вага займають біологічно цінні лінолева й олеїнова кислоти. Мононенасичена олеїнова жирна кислота, тут займає 40,8 г/100г, а поліненасичена лінолева кислота — 20,63 г/100г. «Сгора» в організмі, вони дають майже у 2,5 раза більше енергії, ніж теж кількість білків або вуглеводів, що, безсумнівно, визначає корисні властивості горіха пекан. У складі горіха вуглеводи становлять 4,26 г/100 г (17,04 ккал), а білки — 9,17 г (36,68кКал). Повний і збалансований склад амінокислот у білках горіха пекан дає змогу цим горішкам бути рівноцінним замінником продуктів тваринного походження, що підтверджує користь горіха пекарні як продукту, який може зайняти гідне місце в меню вегетаріанця. Горіх пекан калорійність якого навіть вища, ніж калорійність волоського горіха, вирізняється ще й високим вмістом у своєму складі харчових волокон (9,6 г/100г), які сприяють збільшенню корисних бактерій у кишківнику, унаслідок чого відбувається синтез вітамінів групи B, утворюються ферменти. Внаслідок цього поліпшується процес травлення та виведення шкідливих і токсичних речовин з організму. Горіх, багатий на харчові волокна, зумовлює зміцнення імунної системи, знижує можливість захворювання на рак і регулює травні процеси. Горіх пекан, корисні властивості якого широко використовуються в складанні лікувальних дієт, багатий на витамин Е в його особливій формі, відомій як гама токоферол (24,44 мг/100г). Завдяки йому вся структура ДНК, а також білки та жири, добре захищені від окиснення, що запобігає утворенню холестеринових бляшок, а отже, захищає артерії від запальних процесів, перешкоджає розвитку атеросклерозу та покращує роботу судин і серця. Регулярне вживання горіха пекан у рекомендованих кількостях позбавить вас варикозного розширення вен і слугуватиме профілактичним засобом ішемічної хвороби серця. Мідь (1,2 мг/100 г) і марганець (4,5 мг/100г) — не менш важливі мікроелементи в складі нашого організму, якими насичений горіх пекан. Крім того, що марганець спільно з міддю та цинком (4,53 мг/100г) функціонує як антиоксидант, він ще й входить до складу ферментів, що беруть участь у формуванні сполучної тканини, відповідає за зріст і нормальний стан хрящів і кісток, регулює рівень глюкози в крові, потрібний для синтезу інсуліну. Мідь необхідний для нормального функціонування нервової та дихальної системи, вона бере участь у синтезі ендорфінів, що відповідають за поліпшення настрою та зниження больових відчуттів. Отже, горіх пекан, користь якого підтверджена практикою застосування та досвідом багатьох поколінь, слугує чудовим засобом проти болю всілякої локалізації, цукрового діабету, жовчокам'яної хвороби, серцево-судинних захворювань, це чудовий антидепресант і чудовий енергетик. Корисні властивості горіха пекарні незаперечні, але потрібно завжди знати міру. Рекомендована доза вживання цих горішків — 100 г на добу. Більшу кількість горіхів наш організм просто не освоїть, а це може призвести до порушень процесів травлення. Можливі алергічні реакції. Не рекомендують вживати людям із ожирінням печінки.
Характеристики
Основні
ТипПекани
ФасовкаПакет
Вага1 г
Об`єм1 л
Ціна за 1 кг465
Користувальницькі характеристики
ВиробникJust Nuts
Інформація для замовлення
  • Ціна: 65 ₴/100 г

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner