Фундук (лещина, лісовий горіх) — ядра горіха являють собою повноцінний харчовий продукт, що використовується в їжі як у свіжому, так і в жаркому вигляді, або використовується для приготування різних овочевих і м'ясних страв. У кулінарії фундук широко застосовується у виробництві кондитерських виробів: тортів, печива, десертів, випічки, його додають у шоколад і цукерки, і навіть виробляють суррогатну каву.
Олійку, що виготовляється з фундука, використовують не тільки в кулінарних, а й медичних цілях і у виробництві косметики. Порцелян, що залишається після віджимання оливи, використовують для приготування халви або як корм для хатніх тварин.
У 100 г фундука в середньому міститься приблизно 704 ккал, а також: білків — 16.1 г, жирів — 66.9 г, вуглеводів — 10 г.
Корисні властивості фундука
До складу фундука входить велика кількість поліненасичених жирних кислот, тому регулярне вживання цих горіхів стимулює розумову діяльність і допомагає захистити організм від атеросклерозу, анемії та інших захворювань серцево-судинної системы.
Корисні лісові горіхи у разі хронічної втоми та виснаження, авітамінозу, цукрового діабету, підвищеного тиску, варикозного розширення та запалення вен, флебітів, рахіту, сечокам'яної хвороби, збільшення передміхурової залози та у разі лактації.
Крім того, фундук:
зміцнює імунітет
покращує кровообіг
сприяє очищенню печінки
запобігає гнильним процесам у кишечнику
нормалізує обмінні процеси
уповільнює процеси старіння
є профілактикою онкологічних захворювань
Завдяки великій кількості білка, фундук, як і інші горіхи, поряд із бобовими, займає важливе місце в харчовому раціоні вегетаріанців, замінюючи їм м'ясо та молочні продукти.
Знаходить своє застосування фундук і в народній медицині. Олія, отримана з горіхів, рекомендують під час лікування сечокам'яної хвороби, холециститу, ревматизму та малокров'я.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Вага | 0.1 г |
Об`єм | 1 л |
Тип | Лісові горіхи |
Фасовка | Пакет |
Ціна за 1 кг | 300 |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Just Nuts |
Інформація для замовлення
- Ціна: 40 ₴/100 г