Бразильський горіх, 1 кг
600 ₴/кг
Показати оптові ціни- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: 42001000
- +380 (93) 168-26-65При замовленні шкіряних аксесуарів
Вміст насичених жирів у бразильських горіхах — одне з найвищих із усіх горіхів, перевершуючи навіть горіхи макадамії. Оскільки за смаковими та поживними якостями бразильські горіхи перевершують навіть кокосові та макадамію, вони часто заміщають їх у кулінарії. Під час зберігання оболонка бразильського горіха швидко стає гіркою. Горіхи також використовуються для вичавлювання з них олій. Бразильські горіхи досить великі, як порівняти з іншими горіхами. Хоча часто відбираються лише висококласні горіхи, знавці іноді оцінюють як менш смачні, ніж споріднені їм горіхи, як, наприклад, макадамію, кеш'ю і мигдаль.
Ядра бразильського горіха, що схожі на смак кедровий горіх. Крім харчового застосування, олія бразильського горіха використовується як мастильний матеріал для годинника, у парфумерній промисловості та під час виготовлення художніх фарб.
Склад і корисні властивості:
Бразильський горіх містить неймовірно велику кількість поживних речовин — протеїн, клітковину, селен, магній, фосфор і тіамін. У ньому також чималий запас ніацину, вітаміну Е, В6, кальцію, заліза, калію, цинку та міді. Бразильський горіх — гарне джерело аргініну (амінокислоти, яка сприяє згортанню крові) і флавоноїдів — важливий антиокислювач, а також профілактичний елемент від серцево-судинних і ракових захворювань.
У бразильському горіхі є жир, що належить до ненасичених жирів, що сприяють зниженню холестерину (калоризатор). Він містить до 70% жирів. Цей горіх у формі великої півмісяця містить у собі альфаліноліну кислоту, яка в організмі людини перетворюється на омега-3, жирну кислоту, яка зменшує ризик серцево-судинних захворювань.
За поживністю бразильські горіхи, мабуть, багате джерело селену, вміст якого максимально можливий, хоча кількість селену варіюється в широких межах. Також ці горіхи є гарним джерелом магнію й тіаміну. Ряд досліджень свідчить про те, що доза селену знижує ризик захворювання на рак молочної залози та рак передміхурової залози. Це призвело до появи рекомендацій у вживанні бразильських горіхів як захисної заходи. Подальші дослідження профілактичної дії селену на рак передміхурової залози є невпереможними.
Вживання:
Бразильський горіх подають до столу як легку закуску, іноді посипають цукром або сіллю.
Харчова цінність 100 г:
- енергетична цінність: 703 ккал;
- білки: 14,3 г;
- жири: 66,9 г;
- вуглеводи: 7,8 г.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Об`єм | 1 л |
Країна виробник | Болівія |
Тип | Бразильські горіхи |
Фасовка | Пакет |
Ціна за 1 кг | 350 |
Користувальницькі характеристики | |
Виробник | Just Nuts |
- Ціна: 600 ₴/кг